SKADER/SMERTER

Specielklinik indenfor Shockwave & Laser

Specialklinik indenfor Shockwave & Laser samt Restitution

Behandlingscenter

Al behandling af skader og smerter foregår i BehandlingsCentret, hvor vi fokuserer på behandling af kroniske skader, akutte skader, Kroniske smerter, Skader hos børn, Sportsskader og Urologiske problematikker.

Vi behandler bl.a.:

Akutte skader

Fiberskader
Hold i nakken
Lyskeproblemer
Lumbago – Hold i lænden.

 

Kroniske skader såsom:

“Hælspore”, fasciitis plantaris.
Svangsenebetændelse
Irriteret hælpude
Achillesenebetændelse
Løber- og springerknæ
Tennis- og golfalbue
Skinnebensbetændelse
Smerter i skulderen/ betændelse af bicepssenen
Spændingshovedpine
Rygsmerter
Iskias smerter
Piskesmæld

 

Børn

Smerter i foden/hælen (Severs Sydrom)
Smerter i knæet (Osgood Schlatter, Sinding Larsen Syndrom)

 

Urologiske problematikker

Erektil dystion/impotens
Peyronies syndrom – Krumning af penis

 

Er du i tvivl om vi kan hjælpe, så kontakt os endelig eller bestil en “ 1. Konsultation + Behandling “

BehandlingsCentret

I BehandlingsCentret har vi stor erfaring med, at behandle klienter med smerter og diverse former for skader. For at opnå positive og holdbare resultater bruger vi de mest benyttede behandlingsmetoder fra den professionelle sportsverden. Dette indebærer bl.a. fokuseret og radierende shockwave, firelas laser, sportsterapi, manipulationer og mobilisationer af led og væv.
Vi bestræber os kontinuerligt på, at forbedre vores behandlingsmuligheder i klinikken for vores kunder, så de får den mest effektive behandling der findes på markedet. Det indebærer, at vi har de nyeste behandlingsapparater, der hjælper os med at stille konkrete diagnoser og vurderer skaders omfang. Og netop derfor kan vi give en meget præcis behandling, der er skræddersyet til hver eneste klient.

Eksempler på behandlingsapparater

Eksempler på behandlingsapparater er Fokuseret og Radierende shockwave, Firelas Laser samt ultralydscanning til diagnosticering af skadens omfang. Vores shockwave og laser er fra topproducenten Storz. Derudover har vi også et AlterG løbebånd. Det er et løbebånd, der er designet til at hjælpe personer med skader som forhindrer dem i at løbe eller at gå under almindelige forhold. Løbebåndet muliggør nemlig at fjerne op til 80% af kroppens egen belastning ved gang og løb. Dette giver nogle unikke muligheder for, at kunne komme hurtigt tilbage til tidligere aktivitetsniveau.

Mere om vores apparater og hvordan de virker

Fokuseret og radierende shockwave
Der findes to typer af shockwave, en radierende og en fokuseret.
Den radierende er en trykbølge energi der arbejder som et stempel, som primært bruges til at løsne bløddelsvæv. Dvs. at denne form for shockwave benyttes til at løsne større områder af ømme muskler, og anvendes derfor ikke til behandling af små konkrete problemområder.
Ved Fokuseret shockwave terapi (FSWT) er selve behandlingsområdet koncentreret til et lille behandlingsområde. Dette betyder, at denne form for shockwave meget nemmere kan gå i dybden og behandle en konkret skade. Teknisk forklaret sender fokuseret shockwave en højfrekvent lydbølge ind i området, som laver et kontrolleret micro-traume på vævet. Dette fremprovokerer kroppen til at igangsætte en ny helingsproces og medfører at behandlings- og helingstiden nedsættes
væsentligt.

Øget blodgennemstrømning

Behandlingen øger blodgennemstrømningen og dannelsen af nye blodkar. Det er også effektivt til at nedbryde forkalkning i sener og væv som man ser ved kroniske skader, som plantar fasciitis(hælspore), tennis- og golfalbuer eller ved længerevarende achillessene problemer. Ved knoglebrud kan man med succes også benytte FSWT, da man opnår en hurtigere gendannelse af knoglevæv. FSWT stimulerer cellerne til at danne collagene fibre, som findes i muskler, knogler og bindevæv. Alt dette bevirker, at skadesperioden forkortes og at klienten hurtigere kan vende tilbage til normal aktivitet.

Ved brækket knogler og andre skader benytter vi ultralydsscanner for at følge og vurdere udviklingen på skaden. Vi anbefaler ved de fleste skadestilfælde, at få foretaget en ultralydsscanning ved første konsultation for at få konkretiseret skadens omfang. Dette øger muligheden for at stille en korrekt diagnose og fokusere behandlingen, så klienten kan blive skadefri hurtigst muligt. Ved nogle skader eller problemer kan en ultralydsscanning dog godt undlades.

Firelas High Power IV Laser

Denne laser leverer en behandlingseffekt på helt op til 26W, hvilket gør den til en af markedets allerkraftigste lasere.
Laseren sørger for optimale forhold i cellerne, så de bedre kan udføre det job, som de
allerede er programmeret til at gøre. Dette gør den ved at laserens lys absorberes af kroppens celler, hvilket medfører at skadede celler producerer mere Adenosine
Triphosphate (ATP) = energy.

Hos Køge SportsTerapi benytter vi ofte manuelle behandlingsteknikker i kombination med laseren for yderlig optimering.