Køge SportsTerapi

Skader/smerter

 

Køge SportsTerapi består af to afdelinger: et BehandlingsCenter, som er en specialklinik, hvor vi fokuser på behandling af sportsskader, kroniske skader, akutskader og smerter. Samt et RestitutionsCentret, hvor vi tilbyder sportsmassage..

 

I BehandlingsCentret

Vi behandler bl.a.

 • Sportsskader såsom lyskeproblemer, muskelsmerter/fiberskader, akutte irritationstilstande eller andre overbelastningsskader

Kroniske skader såsom:

 • “Hælspore”, fasciitis plantaris.
 • Svangsenebetændelse
 • Irriteret hælpude
 • Achillesenebetændelse
 • Løber- og springerknæ
 • Tennis- og golfalbue
 • Skinnebensbetændelse
 • Smerter i skulderen/ betændelse af bicepssenen
 • Spændingshovedpine
 • Rygsmerter
 • Iskias smerter
 • Erektil Dysfunktion/Impotens

Er du i tvivl om vi kan hjælpe, så kontakt os endelig eller bestil en “ 1. Konsultation + Behandling “

 

BehandlingsCentret

I BehandlingsCentret har vi stor erfaring med, at behandle klienter med smerter og diverse former for skader. For at opnå positive og holdbare resultater bruger vi de mest benyttede behandlingsmetoder fra den professionelle sportsverden. Dette indebærer bl.a. fokuseret og radierende shockwave, firelas laser, sportsterapi, manipulationer og mobilisationer af led og væv.
Vi bestræber os kontinuerligt på, at forbedre vores behandlingsmuligheder i klinikken for vores kunder, så de får den mest effektive behandling der findes på markedet. Det indebærer, at vi har de nyeste behandlingsapparater, der hjælper os med at stille konkrete diagnoser og vurderer skaders omfang. Og netop derfor kan vi give en meget præcis behandling, der er skræddersyet til hver eneste klient.
Eksempler på behandlingsapparater er Fokuseret og Radierende shockwave, Firelas Laser samt ultralydscanning til diagnosticering af skadens omfang. Vores shockwave og laser er fra topproducenten Storz
Derudover har vi også et AlterG løbebånd. Det er et løbebånd, der er designet til at hjælpe personer med skader som forhindrer dem i at løbe eller at gå under almindelige forhold. Løbebåndet muliggør nemlig at fjerne op til 80% af kroppens egen belastning ved gang og løb. Dette giver nogle unikke muligheder for, at kunne komme hurtigt tilbage til tidligere aktivitetsniveau.

Mere om vores apparater og hvordan de virker

Fokuseret og radierende shockwave
Der findes to typer af shockwave, en radierende og en fokuseret.
Den radierende er en trykbølge energi der arbejder som et stempel, som primært bruges til at løsne bløddelsvæv. Dvs. at denne form for shockwave benyttes til at løsne større områder af ømme muskler, og anvendes derfor ikke til behandling af små konkrete problemområder.
Ved Fokuseret shockwave terapi (FSWT) er selve behandlingsområdet koncentreret til et lille behandlingsområde. Dette betyder, at denne form for shockwave meget nemmere kan gå i dybden og behandle en konkret skade. Teknisk forklaret sender fokuseret shockwave en højfrekvent lydbølge ind i området, som laver et kontrolleret micro-traume på vævet. Dette fremprovokerer kroppen til at igangsætte en ny helingsproces og medfører at behandlings- og helingstiden nedsættes
væsentligt.
Behandlingen øger blodgennemstrømningen og dannelsen af nye blodkar. Det er også effektivt til at nedbryde forkalkning i sener og væv som man ser ved kroniske skader, som plantar fasciitis(hælspore), tennis- og golfalbuer eller ved længerevarende achillesseneproblemer. Ved knoglebrud kan man med succes også benytte FSWT, da man opnår en hurtigere gendannelse af knoglevæv. FSWT stimulerer cellerne til at danne collagene fibre, som findes i muskler, knogler og bindevæv. Alt dette bevirker, at skadesperioden forkortes og at klienten hurtigere kan vende tilbage til normal aktivitet.

Ved brækket knogler og andre skader benytter vi ultralydsscanner for at følge og vurdere
udviklingen på skaden. Vi anbefaler ved de fleste skadestilfælde, at få foretaget en ultralydsscanning ved første konsultation for at få konkretiseret skadens omfang. Dette øger muligheden for at stille en korrekt diagnose og fokusere behandlingen, så klienten kan blive skadefri hurtigst muligt.
Ved nogle skader eller problemer kan en ultralydsscanning dog godt undlades.

Firelas High Power IV Laser

Denne laser leverer en behandlingseffekt på helt op til 26W, hvilket gør den til en af markedets allerkraftigste lasere.
Laseren sørger for optimale forhold i cellerne, så de bedre kan udføre det job, som de
allerede er programmeret til at gøre. Dette gør den ved at laserens lys absorberes af kroppens celler, hvilket medfører at skadede celler producerer mere Adenosine
Triphosphate (ATP) = energy.
Hos Køge SportsTerapi benytter vi ofte manuelle behandlingsteknikker i kombination med laseren for yderlig optimering.

I RestitutionsCentret

 • Stiv og trætte muskler fra ensformigt arbejde
 • Ømme muskler fra hård træning.
 • Forebygger skader
 • Hjælper med at forkorte restitutionstiden, så du hurtigt kan præstere igen.

I RestitutionsCenteret er vores interesse at optimere sportudøverens/motionistens restitution, komme trætte og ømme muskler til livs samt forbedre alle vores klienters fysiske tilstand, så de kan forlade RestitutionsCentret med fornyet energi og overskud. Dette opnås ved at benytte bl.a. sportsmassage, SportsCupping, PNF-udspænding. Det kan også være stillesiddende og ensformigt arbejde, som giver muskelspændinger. Det kan vi i RestitutionsCenteret ligeledes komme til livs.

Sygesikring og sundhedforsikringer?

Klinikken er en privat specialklinik og råder over forskellige behandlingsmuligheder. Det betyder, at du ikke skal bruge en henvisning fra din læge eller dit gule sygesikringsbevis, når du får behandlinger i klinikken. Du får derfor ikke dækket behandlingen hos Køge SportsTerapi og må selv stå for udgifterne.
Til gengæld undgår du lange ventetider, så du hurtigt kan komme i gang med behandlingen og komme tilbage til en hverdag uden smerter.
Vores specialiseret behandling med fokuseret og radierende shockwave, laser og manuel behandling dækkes af nogle sundhedsforsikringer. Kontroller gerne hvilke krav der gør sig gældende for dit selskab. Du må meget gerne medbringe dit skadesbrev. Gældende for alle er dog, at du som klient selv betaler for behandlingen hos Køge SportsTerapi og derefter kan du afregne med dit forsikringsselskab

 

BESTIL TID

Bestil din tid online

Hos Køge SportsTerapi kan du med fordel booke din tid online, og dermed finde et tidspunkt der passer dig bedst. Vi ses på Stationsvej 1b i Herfølge!
Luk menu