Injektion/Blokade

Specielklink indenfor Shockwave & Laser

Specialklinik indenfor Shockwave & Laser samt Restitution

Blokade ved indsprøjtning

Formålet med en blokade er at dæmpe betændelse og smerter i led, slimsæk eller omkring sener.

En blokade vil typisk virke i seks uger, men gældende for mange patienter er, at der efter de seks uger stadig er mærkbar forbedring ifht. smerter.

Når man får en blokade, vil man samtidig blive instrueret i forskellige genoptræningsøvelser for permanent at komme sig over problemet. Det er dog ikke altid, at der følger øvelser med. I løbet af konsultationen vil det blive afgjort, om genoptræningsøvelser er det rette for dig og din problematik.

Hos Køge SportsTerapi kan du få 2-3 blokader på samme sted indenfor 12 måneder.
Derefter skal der gå minimum 18-24 måneder før man kan få igen. Blokader udføres af klinikkens læge.

Du bør ikke få en blokade, hvis du er gravid eller ammer.

Hvad er en blokade? Og hvordan virker den?

Blokaden er en indsprøjtning med binyrebarkhormon og lokalbedøvelse.
Binyrebarkhormon er et steorid, som dæmper irritation i kroppen og giver kroppen ro til at bekæmpe den betændelse, som giver dig smerter.

Du vil mærke smertelindring umiddelbart efter indsprøjtning af blokaden. Denne lindring skyldes lokalbedøvelsen. Når lokalbedøvelsen aftager efter et par timer, kan du forvente, at der kommer uro og smerte på grund af lokal irritation af binyrebarkhormonet. Smerterne kan vare nogle dage.

Blokaden begynder at virke i løbet af en uges tid. Du bliver altså ikke smertefri fra den ene dag til den anden, men du vil mærke bedring over tid. Hvis du ikke mærker bedring efter 4 uger, har blokaden ikke hjulpet dig.

Sådan foregår den medicinske behandling

Hos Køge SportsTerapi indsprøjter vi blokaden direkte ved det irriterede punkt i skulder, albue, knæ, hofte eller achillesenen. Hvis det er nødvendigt benytter vi nogle gange scanner for, at være sikker på at blokaden ligges det helt rigtige sted.

Efter at blokaden er lagt, så skal du blive 5-10 min. i klinikken. Dette gøres for, at holde øje med en evt. allergisk reaktion.

Hvad skal du gøre efter blokade?

De første fjorten dage efter blokaden skal du holde pause fra aktiviteter, som har forårsaget smerterne. Eksempelvis styrketræning, løb, fodbold etc. Derefter kan aktivitet langsomt påbegyndes igen. Vi rådgiver dig, så du ved præcis, hvad du skal gøre efter blokaden er lagt.

I dagene lige efter blokaden er lagt, kan man blive øm i leddet. Det er normalt efter en injektion og derfor ikke noget, som du skal bekymre om. Er smerten for meget, så er det en god ide, at tage nogle smertestillende piller de første 2-3 dage, herefter fortager smerterne fra blokaden sig i langt de fleste tilfælde.

Skulle der opstå rødme, hævelse og/eller irritation omkring blokaden, så kan det være et tegn på infektion og du skal kontakte din egen læge eller Køge SportsTerapi.