Køge SportsTerapi

Om Køge SportsTerapi

Køge SportsTerapi består af to afdelinger: et behandlingscenter, som er en specialklinik, hvor vi fokuser på behandling af sportsskader, kroniske skader, akutskader og smerter. Samt et RestitutionsCentret, hvor vi tilbyder alt det bedste indenfor restitution.

Behandlingscentret

I BehandlingsCentret har vi stor erfaring med at behandle klienter med smerter og diverse former for skader. For at opnå positive, holdbare resultater bruger vi de mest benyttede behandlingsmetoder fra den professionelle sportsverden. Dette indebærer bl.a. manuel sportsterapi, manipulationer og mobilisationer af led og væv, EMS elektrisk muskelstimulans og PNF-udspænding.

Vi bestræber os kontinuerligt på at forbedre vores behandlingsmuligheder i klinikken for vores kunder, så de får den mest effektive behandling der findes på markedet. Det indebærer at vi har de nyeste behandlingsapparater, der hjælper os med at stille konkrete diagnoser og vurderer skaders omfang. Og netop derfor kan vi give en meget præcis behandling, der er skræddersyet til hver eneste klient.

Eksempler på behandlingsapparater er Fokuseret og Radierende shockwave, Physio high level Laser samt ultralydscanning til diagnosticering af skadens omfang. Vores shockwave og laser er fra topproducenten Storz

Derudover har vi også et AlterG løbebånd. Det er et løbebånd, der er designet til at hjælpe personer med skader som forhindrer dem i at løbe eller at gå under almindelige forhold. Løbebåndet muliggør nemlig at fjerne op til 80% af kroppens egen belastning ved gang og løb. Dette giver nogle unikke muligheder for, at kunne komme hurtigt tilbage til tidligere aktivitetsniveau.

RestitutionsCentret

I RestitutionsCenteret er vores interesse at optimere sportudøverens/motionistens restitution, komme trætte og ømme muskler til livs samt forbedre alle vores klienters fysiske tilstand, så de kan forlade RestitutionsCentret med fornyet energi og overskud. Dette opnås ved at benytte bl.a. sportsmassage, recovery boots, SportsCupping, SportsAkupunktur, PNF-udspænding, MFR (MyoFascialRelease) samt kropsterapi. Det kan også være stillesiddende og ensformigt arbejde, som giver muskelspændinger. Det kan vi i RestitutionsCenteret ligeledes komme til livs.

Mere om vores apparater og hvordan de virker

Fokuseret og radierende shockwave

Der findes to typer af shockwave, en radierende og en fokuseret.

Den radierende er en trykbølge energi der arbejder som et stempel, som primært bruges til at løsne bløddelsvæv. Dvs. at denne form for shockwave benyttes til at løsne større områder af ømme muskler, og anvendes derfor ikke til behandling af små konkrete problemområder.

Ved Fokuseret shockwave terapi (FSWT) er selve behandlingsområdet koncentreret til et
lille behandlingsområde. Dette betyder, at denne form for shockwave meget nemmere kan
gå i dybden og behandle en konkret skade.

Teknisk forklaret sender fokuseret shockwave en højfrekvent lydbølge ind i området, som
laver et kontrolleret micro-traume på vævet. Dette fremprovokerer kroppen til at
igangsætte en ny helingsproces og medfører at behandlings- og helingstiden nedsættes
væsentligt.

Behandlingen øger blodgennemstrømningen og dannelsen af nye blodkar. Det er også
effektivt til at nedbryde forkalkning i sener og væv som man ser ved kroniske skader, som
plantar fasciitis(hælspore), tennis- og golfalbuer eller ved længerevarende
achillesseneproblemer.

Ved knoglebrud kan man med succes også benytte FSWT, da man opnår en hurtigere
gendannelse af knoglevæv. FSWT stimulerer cellerne til at danne collagene fibre, som
findes i muskler, knogler og bindevæv. Alt dette bevirker, at skadesperioden forkortes og
at klienten hurtigere kan vende tilbage til normal aktivitet.

Ved brækket knogler og andre skader benytter vi ultralydsscanner for at følge og vurdere
udviklingen på skaden.

Vi anbefaler ved de fleste skadestilfælde, at få foretaget en ultralydsscanning ved første
konsultation for at få konkretiseret skadens omfang. Dette øger muligheden for at stille en
korrekt diagnose og fokusere behandlingen, så klienten kan blive skadefri hurtigst muligt.
Ved nogle skader eller problemer kan en ultralydsscanning dog godt undlades.

Firelas High Power IV Laser

Denne laser leverer en behandlingseffekt på helt op til 26W, hvilket gør den til en af
markedets allerkraftigste lasere.

Laseren sørger for optimale forhold i cellerne, så de bedre kan udføre det job, som de
allerede er programmeret til at gøre. Dette gør den ved at laserens lys absorberes af kroppens celler, hvilket medfører at skadede celler producerer mere Adenosine
Triphosphate (ATP) = energy.

Hos Køge SportsTerapi benytter vi ofte manuelle behandlingsteknikker i kombination med
laseren for yderlig optimering.

Sygesikring og sundhedforsikringer?

Klinikken er en privat specialklinik og råder over forskellige behandlingsmuligheder. Det betyder, at du ikke skal bruge en henvisning fra din læge eller dit gule sygesikringsbevis, når du får behandlinger i klinikken. Du får derfor ikke dækket behandlingen hos Køge SportsTerapi og må selv stå for udgifterne.

Til gengæld undgår du lange ventetider, så du hurtigt kan komme i gang med behandlingen og komme tilbage til en hverdag uden smerter.

Vores specialiseret behandling med fokuseret og radierende shockwave, laser og manuel behandling dækkes af nogle sundhedsforsikringer. Kontroller gerne hvilke krav der gør sig gældende for dit selskab. Du må meget gerne medbringe dit skadesbrev. Gældende for alle er dog, at du som klient selv betaler for behandlingen hos Køge SportsTerapi og derefter kan du afregne med dit forsikringsselskab.

Vi behandler bl.a.

 • Sportsskader såsom lyskeproblemer, muskelsmerter/fiberskader, akutte irritationstilstande eller andre overbelastningsskader

Kroniske skader såsom:

 • “Hælspore”, fasciitis plantaris.
 • Svangsenebetændelse
 • Irriteret hælpude
 • Achillesenebetændelse
 • Løber- og springerknæ
 • Tennis- og golfalbue
 • Skinnebensbetændelse
 • Smerter i skulderen/ betændelse af bicepssenen
 • Spændingshovedpine
 • Rygsmerter
 • Iskias smerter

Er du i tvivl om vi kan hjælpe, så kontakt os endelig eller bestil en “ 1. Konsultation + Behandling “

Vi støtter lokalsporten

Hos Køge SportsTerapi støtter vi lokalsporten og lokale talenter.

Det betyder at vi støtter:

✔ HB Køge
✔ Køge Boldklub
✔ Nicolai Wium Prof Triatlet
✔ Oliver Gram U-landsholds Roer
✔ Mille Celina Søgaard U-23 landsholdsvægtløfter
✔ OCR Eliteløberen Astrid Dyreborg Martin, som repræsenterede Danmark ved VM i Canada.

Det er helt naturligt for os at støtte, da vi engang selv var en del af den. Det er samtidig en god måde, at give lidt tilbage til jer på. Tak fordi I vælger os.

McDavid produkter

McDavid er førende indenfor beskyttelse af led og muskler i den professionelle sportsverden samt regenerationstøj. Produkterne er designet til at give atleten optimal beskyttelse, men samtidig mest mulig bevægelse i forhold til atletens sport.

Hos Køge SportsTerapi kan du altid få vejledning ifht. hvilke produkter, der er de rigtige for dig og de ønsker du har. Mange af produkterne har jeg selv benyttet og kender dem derfor indgående.

Har du spørgsmål, så kontakt os endelig og du får hjælp hurtigst muligt.

Sportsstjernernes hemmelige våben

SportsTerapi er en anerkendt og meget brugt behandlingsform i sportens verden.

Mange atleter og sportsstjerner benytter sig af SportsTerapi, når de skal optimere deres kroppe for at opnå de bedste sportslige resultater.

Det er kombinationen af forskellige behandlinger, eksempelvis sportsmassage, sportsakupunktur og PNF-udspænding, der giver dem det ekstra boost de har brug for, for at kunne presse sig selv til det yderste.

FOOTLAB indlæg

FOOTLAB indlæg er lavet med henblik på, at skabe den perfekte balance mellem optimal støtte og komfort. Det er samtidig et forholdsvis tyndt indlæg, så du stadig har god plads i din sko. Ved behandlinger af hælspore, plantar fasciitis, svangsenebetændelse og kronisk hælpude syndrom vil jeg altid anbefale dig, at investere i disse indlæg. Det betyder dog ikke, at man skal have problemer med fødderne før du vil få glæde af FOOTLAB’s indlægssåler.

Indlægssålerne er nemlig skadesforebyggende. Så er du fysisk aktiv, er de et rigtig godt hjælpemiddel til at undgå skader.

Indlæggene er af høj kvalitet og koster mellem 350-400kr.

BESTIL TID

Bestil din tid online

Hos Køge SportsTerapi kan du med fordel booke din tid online, og dermed finde et tidspunkt der passer dig bedst. Vi ses på Stationsvej 1b i Herfølge!
Luk menu